Właśnie przymierzam się do zakupu swojego pierwszego (lepszego) aparatu i troszkę chce zacząć bawić się w zdjęcia. Jak na razie nie znam się na tym wcale ponad robienie zdjęć telefonem (Galaxy Note 4) a wcześniej miałem aparat marki Sony oraz Panasonic nie pamiętam dokładnie modelu ale nic konkretnie specjalnego...
Mój budżet to ok 3000 zł.Nie mam jakichś profesjonalnych aspiracji.Po prostu chcę nauczyć się robić fajne zdjęcia na co dzień głównie
zdjęcia ludzi,miejsc,budynków,widoków oraz zdjęcia nocą. Dobrze by było spokojnie zmieścić go w bagażu podręcznym, a nawet kieszeni wychodząc
na spacer, uroczystości rodzinne oraz wakacje.
Wiem że nie istnieje idealny uniwersalny aparat do wszystkich typów zdjęć aczkolwiek staram się znaleźć coś najbardziej do tego zbliżonego chciałbym aby zdjęcia były jakościowo dobre oraz aparat stosunkowo prosty w obsłudze,nie zamierzam zmieniać obiektywów więc typowy sprzedażowy kit chyba wystarczy?
Przyznam że Szukałem trochę i wpada mi tego ogrom do głowy, czytałem różne testy, recenzje ale lekko jestem nadal "zielony" więc proszę o pomoc i wyrozumiałość i oczywiście jestem otwarty na propozycje jaki Państwo typ aparatu/model polecacie?