Nowa strona firmowa

Masz swoją stronę WWW? Pochwal się!

Moderatorzy: Q'bot, MATIzz

Nowa strona firmowa

Postprzez Michal302 » 19 lut 2016, o 22:20

Hej wszystkim!

Zrobiłem nową stronę firmową. Zmieniłem całkowicie wygląd. Strona działa na każdym urządzeniu.
Dajcie znać jak się podoba :)

http://www.kulastudio.pl Fotograf Rzeszów
Blog fotograficzny http://fotoblysk.com - wszystko o fotografii
Fotograf Rzeszów http://kulastudio.pl
Avatar użytkownika
Michal302
Administrator
 
Posty: 2078
Dołączył(a): 14 sie 2013, o 23:44
Lokalizacja: Lancut

Re: Nowa strona firmowa

Postprzez taktowidze » 20 lut 2016, o 06:15

Zainstaluj w WP wtyczkę "Use Any Font " i zmień czcionkę bo Twój font nie widzi polskich znaków mowa o tagach H1 a w/w wtyczka pozwala zmieniać font w H1.
Avatar użytkownika
taktowidze
 
Posty: 205
Dołączył(a): 17 lis 2015, o 07:45
Lokalizacja: śląsk

Re: Nowa strona firmowa

Postprzez MATIzz » 20 lut 2016, o 10:41

Layout zakupiłeś, czy wyhaczyłeś za free gdzieś w sieci?
Jak za free, to daj namiar :icon_mrgreen:
Avatar użytkownika
MATIzz
Moderator
 
Posty: 2062
Dołączył(a): 16 sie 2013, o 21:25
Lokalizacja: 100lica

Re: Nowa strona firmowa

Postprzez Q'bot » 20 lut 2016, o 10:55

Niemiłosiernie długo mi się ładowała (i nie mam jakoś wolnego łącza ;P)

i niestety taktowidze ma rację - pierwszy nagłówek i 'ś' zostało wyświetlone odmiennym fontem aniżeli reszta textu
Avatar użytkownika
Q'bot
Moderator
 
Posty: 1696
Dołączył(a): 16 sie 2013, o 16:00
Lokalizacja: Niy szteruj Hanysa!

Re: Nowa strona firmowa

Postprzez MATIzz » 20 lut 2016, o 10:59

Też mi się długo ładowała ale miałem do paska zrzuconą Fifę 16, a ona zabiera mi hektolitry RAMu i stad ta opieszałość. :icon_mrgreen:
Avatar użytkownika
MATIzz
Moderator
 
Posty: 2062
Dołączył(a): 16 sie 2013, o 21:25
Lokalizacja: 100lica

Re: Nowa strona firmowa

Postprzez Michal302 » 20 lut 2016, o 11:05

Q'bot napisał(a):Niemiłosiernie długo mi się ładowała (i nie mam jakoś wolnego łącza ;P)

i niestety taktowidze ma rację - pierwszy nagłówek i 'ś' zostało wyświetlone odmiennym fontem aniżeli reszta textu


http://tools.pingdom.com/fpt/#!/b1GNjf/kulastudio.pl

Storna ładuje się w 1.97s według testu :D
Jednak coś musi być z Twoim łączem :P

Co do "Ś" to będę zmieniał według rady kolegi taktowidze :)
Blog fotograficzny http://fotoblysk.com - wszystko o fotografii
Fotograf Rzeszów http://kulastudio.pl
Avatar użytkownika
Michal302
Administrator
 
Posty: 2078
Dołączył(a): 14 sie 2013, o 23:44
Lokalizacja: Lancut

Re: Nowa strona firmowa

Postprzez Michal302 » 20 lut 2016, o 12:07

taktowidze napisał(a):Zainstaluj w WP wtyczkę "Use Any Font " i zmień czcionkę bo Twój font nie widzi polskich znaków mowa o tagach H1 a w/w wtyczka pozwala zmieniać font w H1.


Jaką czcionkę polecasz?
Blog fotograficzny http://fotoblysk.com - wszystko o fotografii
Fotograf Rzeszów http://kulastudio.pl
Avatar użytkownika
Michal302
Administrator
 
Posty: 2078
Dołączył(a): 14 sie 2013, o 23:44
Lokalizacja: Lancut

Re: Nowa strona firmowa

Postprzez taktowidze » 20 lut 2016, o 12:12

Powiem ci jak ja to robię ( pomijam rodzaj bo każdy ma swój gust ) powinna ona być w Twoim systemie w czcionkach, dalej kopiujesz ją na pulpit, dalej wskazujesz ją wtyczce którą wymieniłem ( w wersji free możesz dodać tylko 3 czcionki czy jakos tak ) dodajesz do WP jak tutaj się foty dodaje i określasz że ta czcionka ma zastąpić tylko tagi H1 ( bo reszte masz ok ) i jeszcze porada warto dodać popularną czcionkę taką która jest w świeżym systemie bo istnieje ryzyko, że niektóre przeglądarki pomimo wtyczki która nakazuje font ignorują to i nadpisują automatycznie zastępując losowo jak teraz Twoje Ś
Avatar użytkownika
taktowidze
 
Posty: 205
Dołączył(a): 17 lis 2015, o 07:45
Lokalizacja: śląsk

Re: Nowa strona firmowa

Postprzez taktowidze » 21 lut 2016, o 13:56

poza tym literówkę masz na str. głównej
Avatar użytkownika
taktowidze
 
Posty: 205
Dołączył(a): 17 lis 2015, o 07:45
Lokalizacja: śląsk

Re: Nowa strona firmowa

Postprzez Altis » 17 mar 2017, o 10:38

sama strona super, ale może to i mało istotne, ale ja bym założył mail domenowy np kontakt@kulastudio.pl jakos mnie to razi jakieś gmail, wp itd na stronie firmowej, i dołożył wizytówkę google + mapy
Altis
 
Posty: 1
Dołączył(a): 17 mar 2017, o 10:13
Lokalizacja: Kielce


meble kuchenne Tarnowskie Góry

Powrót do Prezentacja WWW

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość