przez robak » 18 lip 2016, o 17:36
Znajde. Pracuje w tym temacie juz ladnych pare latek i mam pare kontaktow. Sprzedawalem/sprzedaje swoje zdjecia. Agencje, magazyny, gazety. Nastepnym razem zamiast podawac moja strone gdzie moga zobaczyc zdjecia do zakupy, po prostu bede je wrzucal na tego samego stocka i podawal jego adres. Powinno we w miare szybkim czasie sie to wtedy ruszyc. Dodatkowo pracuje dla firmy ktora zajmuje sie szeroko pojeta reklama i marketingiem online (to tak w skrocie mocnym mowiac). Nasz dzial designerski tez dostanie namiary, a w zwiazku z tym zamiast brac niektore zdjecia z innych stockow, beda mogli ich szukac u nas. Liczby? Za wczesnie by o tym mowic. Wszystko zalezy w ktora strone sie rozwinie to. Ja wiem co moge robic sam (oraz ludzie ktorzy ze mna sa tutaj lokalnie w Belfascie). Pozostala czesc jest spora niewiadoma na razie, bo zalezy to od tego kto sie zarejestruje, podejmie wspolprace i jakie/skad zdjecia bedzie wrzucal. To jest dlugoterminowy plan na wszystko, ale zycie pokaze w ktora dokladnie strone pojdzie. Nie chce precyzowac tego wg jakichs zasad typu "to bedzie stock z kwiatkami". W PL jest sporo pieknych miejsc, eventow, koncertow. Jesli zdjecia beda unikalne, beda i klienci. Dokladne opisy beda podstawa, a wtedy lokalny team (w tym ja) bedzie sie zglaszal do lokalnych magazynow/gazet, ze mamy zdjecia z danego rejonu/regionu/eventu, tak by dac sie poznac. Do tego pare innych technik dotarcia do klientow.